Peliyhtiö uskoo: Hjalliksen ja Jungnerin Liike Nyt perustaa puolueen!

24.4.2018 - 14:45:52


Kansainvälinen vedonlyöntiyhtiö Betsson uskoo, että Hjallis Harkimon ja Mikael Jungnerin perustama Liike Nyt aikoo rekisteröityä puolueeksi ensi kevään eduskuntavaaleihin.

Vedonlyöntiyhtiö antaa vain piskuisen 1.20-kertoimen sille, että Liike Nytin johtohahmot vievät uuden liikkeensä vaaleihin puolueena. Myös Liikkeen mahdollisille eduskuntavaaliehdokkaille on jo laskettu kertoimet. Pelikohteet löytyvät täältä:

http://sportsbook.betsson.com/fi/politiikka-ja-talous

Puolueen perustamiseksi vaaditaan 5000 kannattajakorttia. Tällä hetkellä Liike Nyt kerää itselleen seuraajia verkkosivuillaan, josta on mahdollista tilata “tapahtumista ja äänestyksistä” kertova viikottainen uutiskirje. Maanantaina Liike kertoi uutiskirjelistalle liittyneille, että jo ensimmäisinä päivinä uutiskirjeen oli tilannut peräti yli 6000 ihmistä.

Betsson kysyi näkemystä Liikkeen tilanteesta Sijoitustiedon pääkolumnistilta, KTM Aki Pyysingiltä:

- Kannatan kaikkia Liike Nytin neljää perusperiaatetta: "Jokaisesta on pidettävä huolta”, ”Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut”, ”Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla” sekä ”Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa”, Pyysing listaa.

- Eduskuntaan pyrkiessään Liike Nyt tosin lähinnä vaikeuttaisi periaatteidensa etenemistä. Parhaimmillaan se voisi saada muutaman irtopaikan ja jäisi oppositioon vaikutusvallattomaksi miniliikkeeksi, jos sitä ei puolueeksi saa kutsua.

- Joka tapauksessa se veisi vaalimatematiikan vuoksi markkinaliberaalihkoilta puolueilta ja muissa puolueissa olevilta markkinaliberaaleilta ehdokkailta enemmän paikkoja kuin se omia vaikutusvallattomia paikkoja mitenkään voisi saada. Liikkeen agenda on hyvä, mutta vaaleihin lähtemällä se ampuisi omaa asiaansa raskaasti jalkaan.

Nettiäänestyksiin pohjautuvia äänestyspäätöksiä Pyysing pitää "lähinnä läppänä".

- Uskooko muuten joku vakavissaan, että Hjallis Harkimon mielestä kansa tietää paremmin kuin Hjallis itse? Antti Rinteen pääministerihaaveita taas tuskin mikään tukee paremmin kuin Liike Nytin todennäköinen eduskuntavaaleihin osallistuminen.

Kysyttäessä mielipidettä Betssonin kerroinasetteluun Pyysing vastaa olevansa samaa mieltä. Vaaleihinhan liike näyttää valmistautuvan.

- Olen samaa mieltä [että puolue tullaan perustamaan] ja ottamalla vahvan kannan sen puolesta se toivottavasti myötävaikuttaa marginaalisesti siihen, että he ehkä eivät lähde vaaleihin.

Ehdokasasettelu ensi kevään eduskuntavaaleihin päättyy 5. maaliskuuta. Itse vaalipäivä on 14.4.2019.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

 

 

 

 

Mika Häkkinen tarjoaa fanikamaa

11.12.2018 06:02:03

 

 

 

 

 

 

 

Pieru voittaa Putouksen

2.11.2018 17:18:37