Annika Saarikko on suurin suosikki

11.8.2020 - 10:19:05


Suomen Keskusta valitsee seuraavan puheenjohtajansa syyskuun alussa Oulussa järjestettävässä puoluekokouksessaan. Puheenjohtajavaalista odotetaan Annika Saarikon ja Katri Kulmunin välistä kaksintaistelua. Peliyhtiö Unibetin kertoimien mukaan äitiyslomalta palannut Saarikko onnistuu syrjäyttämään vaalissa istuvan puheenjohtajan Kulmunin.

Saarikko saa Unibetin kertoimenlaskijoilta voitolleen joukon pienimmän kertoimen 1,50. Kulmuni saa puolestaan tällä hetkellä kertoimen 2,25.

Saarikon viimeviikkoinen ilmoitus kisaan lähtemisestä oli monen keskustalaisen toivoma uutinen. Istuvan puheenjohtajan haastaminen on kuitenkin puolueessa erittäin harvinaista, joten odotettavissa on erittäin sähköinen syksy matalien kannatuslukujen kanssa kamppailevissa keskustapiireissä. Katri Kulmuni on ollut keskustan puheenjohtaja vasta syyskuusta 2019 lähtien.

– Suomessa on nähty viime vuosina erittäin jännittäviä puheenjohtajavaaleja, ja tästä on lähtökohtaisesti lupa odottaa samanlaista. Keskustan kannatus on ollut voimakkaassa laskussa, ja Katri Kulmunia rasittaa myös viestintäkoulutuksista seurannut ero valtiovarainministerin paikalta. Muun muassa näistä syistä kertoimenlaskijamme asettavat tällä hetkellä Annika Saarikon kisan ennakkosuosikiksi. Samaa puoltavat myös tuoreet kyselyt keskustan sisältä, Unibetin emoyhtiö Kindred Groupin GM Antti Tikka toteaa.

Mukaan puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut myös puolueen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen. Unibet antaa hänen voitolleen kertoimen 11,00.

Honkosen edelle Saarikon ja Kulmunin kovimmaksi haastajaksi yhtiö nostaa keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen, jonka osallistumisella puheenjohtajavaaliin on spekuloitu runsaasti. Kurvinen ei ole ainakaan vielä ilmoittautunut mukaan kisaan, eikä hän ole kommentoinut mahdollista osallistumistaan medialle. Unibet antaa Kurvisen puheenjohtajuudelle tässä vaiheessa kertoimen 7,50.

Keskustan konkarinimistä Unibet nostaa listalle myös Paavo Väyrysen kertoimella 13,00 ja valtiovarainministerin paikalle Katri Kulmunin korvaajaksi nostetun Matti Vanhasen kertoimella 15,00. Kisaan jo ilmoittautunut yllätysnimi, mediayrittäjä Ilkka Tiainen saa myös kertoimen 15,00.

Unibetin kertoimet, Keskustan seuraava puheenjohtaja

Annika Saarikko 1,50
Katri Kulmuni 2,25
Antti Kurvinen 7,50
Petri Honkonen 11,00
Paavo Väyrynen 13,00
Matti Vanhanen 15,00
Ilkka Tiainen 15,00

Lyö vetoa täällä:
http://adserving.unibet.com/redirect.aspx?pid=8064&bid=3191


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport

 

 

 

HIFK ahtaalla Veikkausliigassa

11.1.2021 10:50:04